Autor: Joan Pi Puig
Categoria: Suggeriment
Data: Dijous, 09 Agost 2012
Destinatari:
Marc Verdaguer Montanyà
Alcaldia. Governació, Benestar Social, seguretat ciutadana i gent gran
Marc Verdaguer Montanyà
Funcionament de Consensus


Bon dia Marc.

El motiu d' aquest aportació es per fer alguns suggeriments sobre l'ús de l' eina de "Consensus", una eina que com t' he dit en algunes ocasions,  penso que es molt encertada ja que facilita molt la participació als veïns.

Per les consultes que he vist fent ara, tinc l' impressió que no tots els regidors participen del mateix entusiasme a l' hora de fer servir l' eina, ja que els costa respodre a les consultes que s'els fan. Si bé els regidors de CiU en general heu respost a tothom en un temps raonable, tu sempre m' has parlat de tres o quatre dies com a temps màxim de resposta, els de PeM  els costa molt més respondre, i als de ERC de moment no veig que  s' els hagin dirigit preguntes. Pots comprovar que jo mateix tinc un consulta sobre determinades despeses municipals dirigida a la regidora de cultura des de fa cinc setmanes,  a la que de moment no m' ha respost tot i que la regidora en tenia coneixement des de meitats de maig.

Ara els meus suggeriments:

- Penso que cal fer més difusió de Consensus entre els veïns. Suposo que en algun moment editareu un butlletí municipal on es podria incorporar, o també es podria enviar algun tipus de comunicat com els que ja heu fet en algunes ocasions per altres temes, crec que l 'eina s' ho mereix.

- Caldria explicar quina es la voluntat del ajuntament al posar aquesta eina, i sobretot comunicar quin es el compromís de resposta que adquireixen els regidors. No potser que desprès de enviar un escrit no sapiguem ni quan ni si tant sols s' ens contestarà.

- Com alcalde penso que tindries que exigir que els regidors complissin els compromisos adquirits, o retirar de la llista de regidors als que ens podem dirigir, els que no tinguin interès en participar en el projecte. No es pot obligar a ningú, però tampoc es pot permetre que els veïns que s' animin a participar, que de per si ja solen ser pocs, rebin resposta al cap de molt temps o no la rebin, a no ser que la voluntat de l' eina sigui només per donar bona imatge al equip de govern.
Resposta

15/08/2012

 

Hola Joan,

Gràcies per les aportacions / suggeriments sobre el Consensus. Estic d'acord amb tu. Estic convençut que el Consensus és una bona eina de participació ciutadana.  L'atenció al públic i la participació ciutadana són dos pilars bàsics pel bon funcionament d'un Ajuntament. Jo hi crec i hi dono molta importància. Per això intento respondre el més aviat possible. També he recomanat als regidors/dora de ser àgils al respondre ja que d'aquesta manera aconseguim que l'eina funcioni correctament. Però com bé dius no es pot obligar a ningú. Al final ha de ser cada regidor/a que pensi que és important i que val la pena respondre ràpid.

En relació als suggeriments proposats, adjunto un comentari al respecte de cadascun d'ells.

Del primer de la difusió del Consensus podràs comprovar que ja hem començat a través de la web. La idea és seguir a través del butlletí electrònic i butlletí format paper. Jo també penso que l'eina s'ho mereix.

La voluntat de l'Ajuntament amb el Consensus és posar a disposició del poble d'un nou mitja de participació. Abans del Consensus només hi havia (i encara hi és) "L'alcalde on-line" o el "Contacta amb el regidor". Amb aquesta opció una persona del poble es pot adreçar en privat a qualsevol dels regidors i/o alcalde de l'ajuntament. M'agrada remarcar les paraules "a qualsevol dels regidors" que vol dir sense fer diferències si s'és regidor de govern o no. Aquest és un tema que havíem debatut força en la legislatura anterior. Que qualsevol persona de Calldetenes pugui contactar via email amb qualsevol regidor/a és una cosa que està molt bé. De totes maneres amb el Consensus s'obre la porta a altres possibilitats: plantejar un dubte o suggeriment a un regidor/a o a mi mateix però no en privat sinó posant en CC a tothom que tingui interès per consultar-ho. Això està molt bé per dos motius: 1) Moltes vegades ens podeu expressar un problema o preocupació compartit per moltes persones, per això està bé que la consulta es faci en obert i la resposta pugui servir per a tothom.  2) El Consensus també permet avaluar quines àrees o regidories generen més interès per la població, i també (perquè no) és una eina que teniu per a valorar la participació dels regidors/a. Amb això enllaço amb el teu tercer suggeriment.

Jo penso que no s'ha d'imposar res sinó que mica en mica hem de ser tots que ens anem conscienciant que pel poble la participació de tothom és important i que com a càrrecs electes hem de facilitar la participació i respondre ràpid. Amb el Consensus teniu a les vostres mans una eina que també us permet avaluar això. la participació i/o facilitat de resposta de cada regidor.

Finalment, ja per acabar, només comentar que el Consensus et permet fer moltes altres aplicacions. Per exemple ja hem utilitzat les enquestes pels més joves des de El Punt. N'hi ha una especialment interessant que m'agradaria alguna hora "estrenar-la" al nostre poble que serveix per a fer consultes. Espero que en puguem seguir parlant més endavant.

 

Salutacions.

  

 

Nova carta


Agenda de participació

Juliol 2018
Dil Dim Dic Dij Div Dis Diu
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Twitter

Identificació

Twitter setting false

Plaça Onze de Setembre, s/n :: 08506 Calldetenes :: Tel. 93 886 31 05 :: calldetenes@diba.cat :: ¿No tens un compte? ::